Hoe lang duurt het om een Green Belt te worden?

Het volgen van een Green Belt training bestaat uit een theoretisch en praktijk onderdeel. Pas wanneer je beide onderdelen hebt behaald, kun je jezelf een échte Green Belt noemen. Hoe het theorie gedeelte en praktijk gedeelte eruit ziet en hoe lang beide elementen duren, vertellen we je in dit artikel.

De Green Belt theorie

Het volgen van een Green Belt training bij The Lean Six Sigma Company duurt in totaal 6 dagen. Verdeeld over (maximaal) 2 maanden krijg je elke keer 2 dagen aaneensluitend les van 1 van onze (Master) Black Belts. De praktijkcoach legt je de theorie tot in de puntjes uit. Theoretische kennis als basisstatistieken, de DMAIC-structuur en -begrippen en verschillende simulaties passeren onder andere de revue. Omdat onze docenten jou volledig klaarstomen voor de praktijk, wordt elk theoretisch kader onderbouwd met een concreet praktijkvoorbeeld. Ook ga je zelf in kleine groepjes aan de slag om de geleerde theorie, onder begeleiding van de coach, door te vertalen in de praktijk door middel van een simulatie en oefeningen.

De praktijk van een Green Belt

Naast het theoretisch kader ben je verplicht om een praktijkopdracht uit te voeren. Het gemakkelijkste is natuurlijk om een Lean Six Sigma project te starten bij het bedrijf waar je werkt, maar deze luxe is niet altijd voor iedereen weggelegd. Dat is geen probleem. Ook zonder concrete praktijkopdracht is het mogelijk om te starten met jouw Green Belt opleiding. Tijdens de training helpt jouw coach je op weg om je inzichten te geven wat een passend Green Belt praktijkopdracht is en hoe je deze in een DMAIC-model uitwerkt. Het is vervolgens aan jou om onderzoek te doen naar een project die voldoet aan de eisen en hiermee aan de slag te gaan. Het project heeft gemiddeld een doorlooptijd van 3 tot 4 maanden.

Green Belt certificaat

Na het behalen van uw theoriecertificaat en het uitvoeren van een succesvol Green Belt project ontvangt u uw échte Green Belt certificaat. Dit certificaat toont aan dat u de kennis heeft wat van een Green Belt verlangd wordt. Maar nog belangrijker, dit certificaat toont aan dat u in staat bent om succesvol te werk te gaan als Green Belt. U heeft bewezen de geleerde theorie toe te kunnen passen in de praktijk, wat u waardevol maakt voor iedere organisatie.

Zou u meer willen weten over Green Belt of Lean Six Sigma? Zie onderstaande artikelen voor meer informatie:

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen