Proces werkt 83% efficiënter door middel van de DMAIC-methode van Lean Six Sigma

dmaic-methode

Een bedrijf verkoopt auto’s via hun website en veel autohandelaren hebben hier baat bij. Om online toegang te krijgen tot de auto’s is inloggen vereist. Zo krijgt het bedrijf iedere dag weer veel nieuwe login-aanvragen. Ze wensen dat het behandelen van deze aanvragen sneller verloopt. De organisatie wil dit proces daarom graag versnellen en start daarom met een project bij The Lean Six Sigma Company. Door het project krijgen autohandelaren wél snel toegang om in te loggen. Dit leidt tot toonbare verbeteringen. De klanten zijn tevreden, omdat ze eerder het aanbod van auto’s kunnen bekijken. Wil je weten hoe dit project is verlopen? Lees dan snel verder.

 

Dataverzameling is essentieel voor succesvolle resultaten

Een goede start van het project is het halve werk. Daarom kiest de cursist voor het gebruiken van de DMAIC-methode. Met deze methode volgt hij de stappen Define, Measure, Analyse, Improve & Control. Hierbij is het verzamelen van data essentieel voor gewenste uitkomsten. Tijdens de Analyse maakt de cursist gebruik van de Fishbone tool. Deze tool visualiseert de oorzaken en de gevolgen op overzichtelijke wijze. Zo achterhaalt hij welke factoren invloed hebben op het proces en hoe hij dit kan verbeteren. Door de aanpassingen door te voeren zorgt de Lean Six Sigma dat medewerkers minder dubbel werk uitvoeren. Ook realiseert hij snellere doorverwijzingen naar de juiste personen. Vervolgens controleert hij in de laatste fase van de DMAIC-methode de verbeteringen. Zo weet hij zeker dat de organisatie de juiste oplossingen doorvoert.

 

De praktijk wijst het uit

De resultaten zijn lonend: het proces is aanzienlijk verbeterd. De organisatie geeft nu 83% sneller akkoord op inlog-aanvragen. Dit betekent dat de cursist zijn doel ruimschoots heeft behaald. Ook levert dit voordelen op voor de klanten: zij kunnen hun werk als autohandelaar nog beter uitvoeren. De handelaren hebben nu namelijk sneller toegang tot de website en de auto’s. De klanten, de cursist en The Lean Six Sigma Company zijn tevreden met de resultaten.

 

Ook efficiënt werken? Bekijk welke opleiding bij je past!

De cursist achterhaalde, door middel van de Lean Six Sigma tools en methodes, hoe hij processen kon versnellen in het bedrijf. Dataverzameling was hierbij van groot belang voor de oplossingen. Wil je weten hoe jij je data effectief kunt inzetten? Ontdek het zelf en bekijk welke opleiding bij je past!

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen