OPEN INSCHRIJVING

Lean Practitioner

De Lean methodologie biedt u de ideale tools en methodes om processen te verbeteren. Van logistieke goederenstroom tot administratieve doorlooptijd, elk proces kan worden verbeterd. Ongeacht de sector, uw acties als Lean Practitioner dragen altijd bij aan de pijlers die klanttevredenheid verhogen. En met onze ISO18404 en ISO13053 geaccrediteerde training weet u zeker dat alle essentiële onderwerpen tijdens de training worden behandeld. De Lean Practitioner training is ook beschikbaar als groepstraining voor uw organisatie, kijk voor meer info op onze In-Company pagina.

Lean Practitioner

Locaties

4 Locaties

Reviews

Subsidie

STAP-Budget

Ontvang tot €1000,- korting op uw Lean Practitioner training met het STAP-Budget!

Meer informatie

Studiegids

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie over de studieprogramma’s, voorbereidingen en examinering.

INTRODUCTIE

De Lean Practitioner training

De Lean Practitioner training is perfect voor iedereen die snel aan de slag wil gaan met Lean. De training bevat alle tools en methodes die een volwaardige procesverbeteraar dient te kennen.

De training begint met de fundamentele concepten en manier van denken die de Lean methodologie zo krachtig maakt. Van het begrip ‘verspilling’ en waarom het zo lastig kan zijn om er iets aan te doen. Tot meer complexe problemen en vaardigheden, waar meerdere stakeholders bij betrokken zijn. Denk aan Kaizen events en hoe A3 Management kan worden ingezet.

 • Het meest complete Lean programma
 • 1-op-1 projectcoaching
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk

 • Exclusief MyTraining™ leerplatform
 • ISO-gecertificeerde training
 • Internationaal (h)erkend certificaat

Onze cursisten beoordelen deze training met 4.9/5.0 sterren

De voordelen van Lean Practitioner projecten

Snelle én blijvende verbeteringen kunnen doorvoeren is waarom Lean zo populair is. In organisaties met operational excellence goals is de methodologie zelfs niet meer weg te denken. Consistente resultaten blijven binnen bereik met Value Stream Mapping, Kaizen evenementen en Kanban borden. En de laagdrempeligheid maakt het makkelijk om er draagvlak voor te vinden. Lean helpt met het vinden van nieuwe routines en vraagt men actief te denken over verbetering. Niet afzonderlijk achter een bureau, maar samen in teamverband op de plek waar het werk wordt uitgevoerd. Tevens zijn Lean initiatieven ook nog erg leuk. Ze zetten teams aan om na te denken over oude gewoontes en op welke manier het beter kan.

TRAININGSVARIANTEN

Uw manier van leren

Klassikaal

Ervaar onze klassikale training en ga interactief aan de slag. Samen met uw medestudenten en de trainer behandelt u alle essentiële onderwerpen. Bespreek uw (mogelijke) projecten, leer van andermans ervaringen en ontdek de best practices. Al vanaf de eerste dag staan de klassikale sessies in het teken van peer-to-peer leren en samen tot nieuwe inzichten ontwikkelen.

Inschrijven

Virtueel

Interactiviteit en betrokkenheid staan centraal tijdens onze trainingen. Dus ook gedurende onze virtuele sessies. Lange hoorcolleges maken plaats voor leuke oefeningen en verrassende simulaties. Met uw medestudenten past u verschillende tools en methodes toe. Deze opzet maakt het verschil tussen een concept simpelweg begrijpen, of zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Zo pakt u een stukje praktijkervaring vanuit het comfort van uw eigen huis of kantoor.

Inschrijven

Summer Course

Wilt u snel een Lean Six Sigma certificaat behalen? Dan is de Summer Course uw ideale keuze. Dit extra snelle traject bestaat uit 3 opeenvolgende dagen, met een extra praktijkdag om uw eerste project te bespreken. De opzet van de Summer Course maakt het mogelijk om al binnen 1 week uw Lean Practitioner certificaat te behalen!

Summer course

Curriculum

Over de Lean Practitioner training

Echte verbeteringen doorvoeren is niet eenvoudig. Routines moeten worden veranderd, projecten vragen om nieuwe expertise en oplossingen moeten geborgd worden. Tijdens de Lean Practitioner training wordt ú de drijvende kracht achter deze acties. Samen met onze trainers leert u de bewezen Lean tools en mindset. Vervolgens past u deze kennis toe tijdens uw praktijkopdracht, uiteraard onder begeleiding van een ervaren coach.

Tijdens de training voeren studenten als een team oefeningen uit. Samen verkent u Lean tools zoals Flow, Push and Pull, Value Stream Maps en meer. Niet alleen door te luisteren, maar ook door te doen. Het trainingsprogramma bevat veel interactieve onderdelen. Wij willen namelijk dat elke student zo goed mogelijk zelf aan de slag kan gaan na de training.

Om deze reden wordt er ook tijd besteed aan het bespreken van projecten binnen uw groep. Zo leert men van de ervaringen, problemen, en oplossingen van anderen. Het resultaat is een snellere overstap van training naar praktijk en een beter resultaat na uw eerste project.

In ons trainingsoverzicht kunt u meer lezen over de specifieke onderdelen van de training en wat u kunt verwachten nadat u zich heeft ingeschreven.

Trainingsoverzicht

 Voorbereiding

Om een goede voorbereiding mogelijk te maken, bevat de training:

 • Een diepgaande studiehandleiding
 • Tot 20 video’s over Lean
 • Ons digitale boek “Lean in de Praktijk”
 • Aanvullende e-learning cursussen
 • Levenslang toegang tot ons leerplatform

Trainingsdagen

De trainingsdagen bevatten activiteiten zoals:

 • 3 klassikale trainingsdagen
 • Leuke praktijksimulatie(s)
 • Peer-to-peer activiteiten en leermomenten
 • Bespreken van uw projectobstakels en relevante best-practices
 • Voorbereiding op het examen

Uw project

Om uw praktijkopdracht tot een succes te maken, bevat de training:

 • 1-op-1 projectcoaching
 • Een duidelijk overzicht van deliverables
 • Templates voor uw project
 • Een projectcoach met ervaring binnen uw sector
 • Toegang tot onze templates en trainingsmateriaal na uw project

Certificering

Certificering houdt het volgende in:

 • Twee expert-reviews van uw project
 • Certificeringsceremonie met uw Lean Expert en Manager
 • Officieel Lean Practitioner certificaat
 • Officiele registratie in onze database
 • Toegang tot onze exclusieve Alumni LinkedIn-pagina

 Voorbereiding

Trainingsdagen

Uw project

Certificering

Certificering

De waarde van uw Lean Practitioner certificaat

Het succesvol afronden van onze training wordt beloond met een internationaal erkend certificaat. Maar wat bepaalt nu precies de waarde van een certificaat? Op onze pagina over ‘de waarde van het certificaat’ leggen wij precies uit waarom een certificaat van The Lean Six Sigma Company van een kwalitatief hoger niveau is dan andere certificaten.

Investering

Trainingsprijzen

Prijzen

Het traject om gecertificeerd te worden als Lean Practitioner volgens de ISO 18404 normen vereist dat u zowel theorie als een Lean project afrond.

De 3 klassikale trainingsdagen worden ondersteund door de MyTraining™ leeromgeving. Tijdens uw verbeterproject wordt u begeleidt door een ervaren Lean specialist.

Indien het niet mogelijk is om het totale traject te volgen, kunt u ook kiezen om enkel het theorie gedeelte te volgen.

Inschrijven

€1.695 (excl. BTW)

Volledig Lean Practitioner traject

Inschrijven

€995 (excl. BTW)

Enkel theorie

Inschrijven

Subsidies

Wij zijn BTW vrijgesteld voor organisaties die geen BTW kunnen aftrekken (particulieren, zorginstellingen, overheden, financiële dienstverlening)

Voor onze Lean Practitioner training is het mogelijk om gebruik te maken van het STAP-Budget. Hierdoor kunt u  €1.000,- subsidie ontvangen voor uw training. Lees hier verder voor meer informatie over het STAP-Budget.

Tot slot is The Lean Six Sigma Company officieel partner van het UWV. Dit betekent dat kandidaten die voor een re-integratie traject staan, een training van The Lean Six Sigma Company vergoed kunnen krijgen. Klik hier voor meer informatie.

Lees verder over het STAP-Budget

Return-on-investment (ROI)

Resultaten en harde feiten zijn vaak de beste onderbouwing voor een aankoop. Dit geldt ook voor onze Lean Practitioner training. Na duizenden studenten te hebben getraind, weten wij dat Lean Practitioner projecten al snel 5 tot 6 keer de investering terug verdienen. En dit al vanaf het eerste project. Met een doorlooptijd van ongeveer 2-3 maanden is het zelfs mogelijk om meerdere Lean projecten per jaar uit te voeren.

In-Company

Interesse in een volledige training bij u op locatie? Neem dan ook een kijkje op onze In-Company pagina’s. Elke training die wij aanbieden aan individuele cursisten is ook beschikbaar als groepstraining. Op maat gemaakt voor uw bedrijf, en altijd met een (Master) Black Belt of Lean Expert als uw trainer. Dit is de makkelijkste manier om als groep te beginnen met Lean of Lean Six Sigma.

In-Company

Proeverij

Lean Six Sigma-proeverij

Leer hoe je verbetermogelijkheden kan benutten en welke opleiding voor jou het meest effectief is door een van onze Lean Six Sigma-proeverijen bij te wonen. Tijdens deze gratis proeverij leggen onze Lean Experts jou de basis van de methodiek uit en vertellen ze je hoe je jouw ideeën in resultaten omzet. Ze beantwoorden met veel plezier al je vragen en laten je ontdekken hoeveel voordeel je uit het toepassen van Lean Six Sigma kan halen.

 • Opleidingsadvies op maat voor iedere cursist
 • Q&A over de Lean Six Sigma-methodologie
 • Bespreek projectideeën met andere deelnemers
 • Maak kennis met onze trainers
 • Toegankelijk voor iedereen

LEAN SIX SIGMA-PROEVERIJ

Proeverij

Proef gratis van de Lean Six Sigma-methodologie en ontmoet onze experts tijdens deze sessie.

Nog niet overtuigd?

Online White Belt

Gratis kennismaking met Lean Six Sigma. De basics van de methodologie uitgelegd in 3 compacte lessen.

StartData

Startdata van de Lean Practitioner training

05 apr
Fletcher Hotel – Nieuwegein

Fletcher Hotel – Nieuwegein

Trainingsdagen
5 April 2023|6 April 2023|10 May 2023

Adres
,

22 mei
Fletcher Hotel Paterswolde – regio Groningen

Fletcher Hotel Paterswolde – regio Groningen

Trainingsdagen
22 May 2023|23 May 2023|6 June 2023

Adres
Buizerdlaan 10, 3435 SB

10 jul
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
10 July 2023|11 July 2023|12 July 2023

Adres
Groningerweg 19, 9765 TA

Trainingsdagen

5 april 2023, 6 april 2023, 10 mei 2023

Adres

Buizerdlaan 10, Nieuwegein, 3435 SB

Trainingsdagen

22 mei 2023, 23 mei 2023, 6 juni 2023

Adres

Groningerweg 19, Paterswolde, 9765 TA

Extra information

Deze training vindt plaats vanaf 10 deelnemers. Vraag onze service desk voor meer informatie: +31 (0)10 4994038 of via info@theleansixsigmacompany.nl

Trainingsdagen

10 juli 2023, 11 juli 2023, 12 juli 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Extra information

Summer Course (versneld)

31 aug
Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Van Nelle Fabriek – Rotterdam

Trainingsdagen
31 August 2023|1 September 2023|29 September 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

02 okt
Regio Utrecht

Regio Utrecht

Trainingsdagen
2 October 2023|3 October 2023|20 November 2023

Adres
Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, 3044 BC

Trainingsdagen

31 augustus 2023, 1 september 2023, 29 september 2023

Adres

Van Nelleweg 1, Gebouw Koffie, 4e etage, Rotterdam, 3044 BC

Trainingsdagen

2 oktober 2023, 3 oktober 2023, 20 november 2023

Adres

, ,

×


Testimonials

Customer reviews

FAQ

Veel gestelde vragen

1. Kan ik mij inschrijven voor een training zonder voorkennis van Lean of Lean Six Sigma?

Elke training die wij geven gaat ervan uit dat onze studenten beginnen zonder enige voorkennis van de Lean of Lean Six Sigma methodologie. De training begint vanaf de basis en bouwt zo verder op. Tijdens de training bouwt u kennis op. En als u ervoor kiest om een project uit te voeren als onderdeel van uw training, dan wordt u gecoacht en bijgestaan door één van de Lean Experts of (Master) Black Belts om een goed resultaat te garanderen.

2. Wat is het verschil tussen de Lean Practitioner en Lean Leader training?

Lean Practitioners hebben een andere rol dan Lean Leaders. Zij voeren voortdurend Lean initiatieven uit op teamniveau en betrekken een kleine groep stakeholders bij hun inspanningen. Lean Leaders daarentegen hebben een bredere kennis van Lean. Zij nemen de leiding over Lean binnen een gehele afdeling en sturen anderen aan. Lean Leaders helpen ook met het bijscholen van collega’s in Lean, en hebben een bredere span of control.

3. Is een Lean opleiding (nog) wel relevant voor mijn carrière?

Lean is tijdloos. Het is een methodologie die men kan gebruiken in elke carrièrefase. En zelfs als beginner kan uw werk een enorme toegevoegde waarde hebben. Lean kan dienen als een aanvulling op uw huidige werk of als gedeeltelijke vervanging van uw bestaande verantwoordelijkheden. Of het kan een nieuwe voltijdscarrière zijn, afhankelijk van de opleiding en het niveau dat u kiest. Lean is dusdanig effectief omdat het niet een beperkte set van technieken is. In plaats daarvan schept het een breder inzicht en begrip over hoe werk op zich wordt uitgevoerd. En uiteraard hoe u dit persoonlijk kunt verbeteren.

4. Nog geen praktijk opdracht bij start van training?

Het is mogelijk om de training te starten zonder dat u een praktijk opdracht heeft. Tijdens de training leert u wat een goed project is en hoe u deze kunt vinden. U heeft tot 2 jaar na het behalen van uw theoriecertificaat recht op praktijkbegeleiding.

5. Is het mogelijk een training te volgen in een andere taal?

Voor meer informatie over ons internationale aanbod van trainingen neemt u een kijkje op onze wereldkaart pagina, deze vindt u op onze .com website: www.theleansixsigmacompany.com

Heeft u nog vragen?

Wellicht twijfelt u over welke opleiding voor u de juiste keuze is; wordt het nu Lean of toch Lean Six Sigma? Of misschien vraagt u zich af wat een praktijkopdracht inhoudt? Laat ons helpen! Onze vriendelijke helpdesk beantwoord graag al uw brandende vragen. Zo begint u zorgeloos aan een training.

Neem contact met ons op

Studiegids aanvragen

Ontdek meer

met onze studiegids

Bent u op zoek naar meer informatie over onze trainingen? Vraag dan nu vrijblijvend onze studiegids aan en maak de beste keuze die bij u past.

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Hidden
 • Wat is het antwoord op de onderstaande vraag?
 • Deze vraag is bedoelt om spam te reduceren
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Artikelen en Blogs

Andere cursussen

Vind de juiste training die past bij uw wensen.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen