Als organisatie sterk staan en optimaal gebruik maken van tijd gedurende de Corona-epidemie

Op 17 Maart 2020 zijn een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd om de Corona-crisis het hoofd te bieden en het bedrijfsleven te stabiliseren. Deze maatregelen dienen als een vervanging van de huidige acties die de overheid heeft ondernomen. Voor het bedrijfsleven is de vervanging van de werktijdverkorting het meest relevant. In plaats van de werktijdverkorting, die vanaf nu niet meer kan worden aangevraagd, bestaat er nu de regeling Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid.

Tijdelijke vergoeding voor ondernemers

Deze maatregel houdt in dat een ondernemer die verwacht (minimaal) 20% omzetverlies te lijden vergoeding kan aanvragen bij het UWV. Deze vergoeding geldt voor 3 maanden en is als volgt vormgegeven: het UWV verstrekt max. 90% van de loonsom afhankelijk van het omzetverlies. Daarnaast wordt 80% van de gevraagde tegemoetkoming voorgeschoten om bedrijven zo snel mogelijk hulp te bieden.

Voor veel ondernemers zal deze maatregel tijdelijk helpen om het hoofd boven water te houden; financiële onafhankelijkheid en veerkracht zijn een ander verhaal. Sterker nog, nu een passieve houding aannemen staat gelijk aan steeds verder achterlopen. Het bedrijfsleven kan niet alles aan de overheid overlaten- en wil dit ook niet. Juist nu, tijdens deze reset van de economie, moet tijd zo actief mogelijk worden benut.

Van de nood een deugd maken

Om op korte termijn een robuuste organisatie te creëren, die met veerkracht uit de epidemie komt, betekent de manier van werken zo snel mogelijk aanpassen. De workload voor de korte termijn zal enorm toenemen; met minder personeel meer kunnen bereiken zal van vitaal belang zijn. Daarom is het noodzakelijk om nu processen uitvoerbaar te maken zonder samenkomst. Hoe sneller dit gebeurt, hoe minder hard de crisis aankomt.

Maar dit is niet genoeg. Om vervolgens sterk te staan moet personeel verspilling leren tegengaan, hogere proces-efficiëntie te bereiken en klanten consistent tevreden kunnen houden. Kort gezegd moeten oude prestaties worden overtroffen om concurrenten voor te blijven. Uiteraard wel zonder dat werknemers een gezondheidsrisico lopen. Op afstand de vaardigheden van personeel aanscherpen is de meest strategische beslissing die nu genomen kan worden. En dit is waar The Lean Six Sigma Company in beeld komt.

Een oplossing op afstand

Alhoewel onze cursussen gewoonlijk een klassikaal element bevatten, zijn onze meest populaire cursussen – de Lean Practitioner, Green Belt en Black Belt Dienstverlening – nu ook tijdelijk online te volgen. Alle middelen zijn binnen handbereik. Wij bieden zowel volwaardige Lean Six Sigma opleidingen aan, als specifieke onderdelen zoals Value Stream Mapping, Kaizen Events en Statistiek.

Als ondernemer – zelfs tijdens een crisis – op korte termijn een voorsprong creëren en op lange
termijn behouden? Dan is personeel opleiden met Lean Six Sigma de zeldzame, beste keuze.

Voor meer informatie over de mogelijkheden met betrekking tot online leren kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen