Van offline naar online met Lean Six Sigma

Lean Six Sigma

Cursiste Hedy Warners-Boekraad is werkzaam voor energieleverancier Eneco. Al een geruime tijd is het bij Eneco mogelijk om de meterstanden online door te geven. Voor Eneco bespaart dit een hoop tijd. Daarnaast is het voor de klant prettig dat dit kan worden doorgegeven op het moment dat hem/haar uitkomt. Toch valt bij Eneco op dat nog een te groot deel van de consumenten meterstanden per telefoon wil doorgeven. Cursist Hedy Warners-Boekraad is aan de slag gegaan om het online doorgeven van meterstanden te verhogen. Benieuwd of het haar gelukt is? Je leest het in deze blog!

De doelen van het project

Het doel van het project is om in eerste instantie de situatie in kaart te brengen. Een belangrijke vraag is: “waarom nemen klanten telefonisch contact op om hun meterstanden door te geven?”. Daarnaast is het doel om hier een oplossing voor te ontwikkelen en deze te implementeren. Dit kan namelijk een aanzienlijke besparing opleveren.

Het proces in kaart brengen

Cursiste Hedy Warners-Boekraad heeft een projectteam samengesteld. Dit team bestaat uit specialisten vanuit verschillende afdelingen zoals: commercie, backoffice en frontoffice. De cursiste heeft het projectteam in eerste instantie een introductie gegeven over Lean Six Sigma. Daarnaast heeft ze met het projectteam het proces in kaart gebracht. Vervolgens heeft er een data-analyse plaatsgevonden.

Oorzaken analyseren en verbeteren

De resultaten van de data-analyse heeft een aantal nieuwe inzichten opgeleverd. Uit deze analyse zijn een aantal oorzaken naar voren gekomen. Een belangrijke oorzaak dat klanten contact opnemen is omdat zij nog geen meterstandenverzoek hebben ontvangen. Dit gebeurt voornamelijk bij de klanten die zijn verhuisd. Daarnaast moet het systeem verbeterd worden om dit wel op tijd te regelen.

€50.000 besparen dankzij dit Lean Six Sigma project

Om de doelen te behalen zijn er een aantal verbeteringen geïmplementeerd. Het systeem heeft een update gehad waardoor verhuizende klanten eerder een meterstandenverzoek ontvangen. Deze oplossingen hebben een goed resultaat opgeleverd. De telefonische contacten over het doorgeven van de meterstanden zijn aanzienlijk verminderd. Dit levert Eneco een jaarlijkse besparing van €50.000 op. Een knap resultaat van cursiste Hedy Warners-Boekraad en haar projectteam.

Is Lean Six Sigma iets voor jou?

We willen cursiste Hedy Warners-Boekraad feliciteren met het resultaat. Naast een flinke besparing heeft ze het proces samen met haar projectteam in kaart gebracht. Wil jij ook aan de slag met Lean Six Sigma? Bekijk dan eens ons opleidingsaanbod.

Wil je meer leren of heb je een vraag?

Vraag onze studiegids aan voor meer informatie.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klik voor meer informatie over ons online trainingsaanbod of neem contact met ons op

Contact opnemen
Lees meer

Vraag de studiegids aan voor meer informatie over onder andere het gedetailleerde programma, voorbereiding, doelgroep en examinering.

Studiegids aanvragen